Gråt inte över utspillt té

Kul med migrän? Nej det är det ju inte, så vad gör man?
Ligger och gosar med katten och kollar igenom gamla bilder. Minnen som inte funnits i huvudet på år och dagar dyker plötsligt upp. Och så minns man varenda minut och varenda sekund. Det känns som igår och jag sluter mina ögon och drömmer mig tillbaka. Drömmer om vita stränder, vollyboll, picknick, underbara vänner & Emil som springer runt i sina små speedos. Kängurus, krokodiler & övernattningar i jungeln. Flera händelser i mitt liv blandas samman och blir till en enda stor skål med grötiga berättelser. Jag simmar mot strömmen och sliter för att inte ramla ner i det svarta hålet som kallas "Nuet".

Jag vaknar upp en timme senare och märker att jag i mina vilda drömmar råkat spilla ut mitt té. Mattan är våt och koppen trasig. Bra jobbat. Så går det när man försöker vrida tillbaka tiden.
image4


Chilldag !!

Idag har varit en extremt skön dag. Den började med att jag åkte hem till en av typerna (Sandra) och var där o latade & flummade mig. Sedan åkte vi in till stan för att bowla med några personer; Erik, Jimmy, Toffe, jag o typerna. Sen gick jag, Sandra och Sofie till friidrotten och tränade en timme. För mig räckte det med att springa 3 km. För de andra kanske 1 km [;
Nu är det bara slappning som gäller och om en stund ska jag börja packa, då det bär av mot huvudstaden imorgon !!
Puss & Hej Leverpastej !!!

Uppskattade föräldrar

Idag flög mamma och pappa till Marsellie i Frankrike, och lämnade mig, min bror och djuren ensamma i några dagar. Vilket jag verkligen uppskattar. Men det är mycket som man märker behöver göras, som annars görs av någon annan utan att man märker det. Visst, man kan låta allt ligga, smutstvätten,  disken och damtussarna i hörnen. Men det ser inte någe bra ut.
Sen blir man för jämnan påmind om att katterna ska ha mat då man hör att de håller på att äta upp varandra istället, och så hunden som börjar bli kissnödig och vankar från rum till rum.  
Jag som länge längtat efter min egen lägenhet och så många husdjur jag ska skaffa då, men nu börjar jag tveka. Det är mycket ansvar som ligger bakom "Eget, Själv, Ensam" .
Jag uppskattar mina föräldrar är vad jag har lärt mig idag. Tack för att ni finns, och stanna inte kvar i Frankrike för gott !! Jag är nog inte redo för att bo ensam än. Framför allt inte ensam tillsammans med min lillebror.

image3

Men idag har det mest varit mys. Förutom på sjukhuset då. Men efter det, då cyklade jag till Rosvalla, sprang 3 kilometer och cyklade tillbaka. Tog en snabbdusch och sen gick jag och Max ner på stan och jag handlade lite grejer, idag är huset vårat ! Så jag ska kolla på tv, basta, bada och sköta om mig själv ! Mysigt !! Ha det så bra, och uppskatta de som styr i huset även om det är skönt om de far iväg nån gång ibland !

Att må bra

Att må bra, det är något som samhället tar upp dagligen. Det är en ny trend som kommit i många olika former. Det finns stora repotage i tidningar om vilken färg på tröjan du ska ha för att må bättre och för att vi ska veta hur folk ser på en beroende på vilken färg vi har på tröjan. Sen ska vi äta rätt för att må bra. Vi ska också motionera regelbundet, passa oss för solen och allt annat som kan ge oss sjukdomar av olika slag.
Men en sak som jag tycker är det viktigaste för att jag ska må bra det är att umgås med olika persiner som man tycker om. Inte bara familj och släkt. Utan träffa alla kompisarna. Att kunna ha kul tillsammans med folk man tycker om gör livet så mycket gladarare. Att träffa nya männsikor och inte umgås med folk som man i själva verket egentligen inte tycker om att umgås med.  När jag tänker på alla mina goda vänner blir jag alldeles varm innombords. Jag träffar dem allt för sällan. I skolan, självklart. Men snart är den slut. Det oroar mig att jag ska sluta på skolan. Men oro kan var en bra sak också. Jag tror att det beror på vilket sätt man är orolig.
Är man bara orolig för dejten man ska på så är det nog bara posetivt. Då brukar det gå bättre, bara man släpper det när det väl är dags.
Kärlek, är nog en av de största glädjen som kroppen kan producera. Den gör så att man svävar på moln var man än befinner sig och kan inte sluta tänka på den som man är förälskad i. Det är som någon slags drog som man lever på länge. Men det värsta man kan göra när man är kär, det tror jag är att man lägger all tid på denne personen och skjuter undan alla kompisarna. Om, det nu skulle bli så att det tog slut eller överhuvudtaget inte blev något mellan er. Vilka kompisar har man kvar? De man struntade i? Det är inte säkert. 
Men idag, när vi kommit så långt i forskning osv, så kanske man ska lyssna på alla råd man får för att försöka må så bra som möjlgt. Man vet ju inte förrän man har provat. Jag kanske ska ta en grön tröja på mig imorgon istället för en grå. Det kanske gör susen. Men vad är att äta rätt? Skippa sötsakerna? Sötsaker i måttlig mängd mår man ju bara bättre av.
Imorgon då ska jag ta på mig en grön tröja, äta lite sött, springa en runda i skogen och träffa en kär vän. Då kommer jag må bra.

Ses o syns

Alla Stjärtans Dag

Varför ska man fira "Alla Hjärtans Dag" egentligen? Vad är meningen med det? Ska man fira kärleken till någon, och sörja om man inte funnit sin Valentin?
Jag tycker att denna dag är extremt överskattad. Varför ska man behöva en speciell dag för att fira sin kärlek?
Jag firar kärleken varje dag jag är tillsammans med dem jag älskar. Inte speciellt den 14 februari bara för att helgonet Sankt Valentin uppstod under medeltiden i mitten av februari.
Men ändå så går det runt tjejer och killar och letar efter sockersöta hjärtan/nallar att ge till sin älskade på denna dag. Rosor skickas hit och dit, allt detta gör att jag uppfattar dagen som patetisk. Jag säger inte att jag inte skulle bli glad av att få ett gäng rosor, men det jag menar är att jag vill inte få dem av någon som känner att han måste göra det för en korkad dags skull. Utan det ska vara spontant. Då skulle jag bli överlycklig.

Men tjejer och killar som inte hittat era Valentins, ge inte upp, det är nog inte meningen att man ska hitta honom/henne just den här dagen, eller innan för den delen, framför allt inte om man beter sig desperat  bara för att hitta denna. Utan denne kommer att dyka upp, så småning om. 
Tänk på att det ända du behöver hitta är Mr/Mrs Right Just Nu.       Inte för ett helt liv framöver. För det hade blivit väldigt tråkigt. 

                                                                    image3                                           

Till den sista pusselbiten

När man är nästan klar med pusslet man håller på att lägga och märker att en pusselbit saknas, blir man inte så glad. Man vet ungefär hur det kommer att se ut men resultatet blir inte detsamma.
Jag tror på att livet är som ett enda stort pussel. En pusselbit läggs för varje ny sak man lär sig eller för varje ny sak som händer i sitt liv som göra att livet påverkas positivt. Om man inte lär sig något nytt eller träffar nya människor så kommer man ingenstans med pusslet. Idag har jag lagt en till pusselbit. Jag har upptäckt att jag har två underbara vänner, och det kan man lugnt konstatera är en positiv pusselbit.
Typerna, som de kallas, är två underbara jäntor. Mår jag dåligt så får de mig alltid glad igen. De är roliga, glada och otroligt snälla.
Jag mådde riktigt dåligt för ett par dagar sen, men de fick mig som vanligt att gå till skolan med ett leende på läpparna. Sådana som typerna vill man verkligen hålla kontakten med hela livet! 
De förtjänar det bästa. Och jag vet att jag höjer dem till skyarna nu, men som sagt, de förtjänar det!
Jag är glad att jag har sånna underbara vänner som hjälper mig att lägga mitt pussel.
Tack Sandra&Sofie

Ses o Syns

image1


Välkommen till min nya blogg!

Hejsan ! Nu har jag bytt plats !
Det här är min nya blogg där jag kommer skriva om dittan&dattan !
Enjoy !

Ses o Syns

RSS 2.0